Yoga

De yoga lessen worden gegeven in de plaatsen
Brummen
Doetinchem
Eibergen
Voor tijden, kosten en adresgegevens klik je op de plaats van je keuze.

Algemene informatie over de yoga lessen

De lessen worden gegeven in blokken van 14 lessen met een duur van 90 minuten.
De start van de blokken is in september en januari maar tussentijds instromen is ook mogelijk.
De lessen worden gegeven door Theo de Gans, gediplomeerd yoga docent en oprichter van Dhanwantari Yoga & Healing.
De lessen zijn toegankelijk vanaf 16 jarige leeftijd.
De oefeningen zijn over het algemeen door iedereen uit te voeren.
Bij oefeningen die niet door iedereen uit te voeren zijn wordt een eenvoudiger alternatief geboden.

Hoe word je gezond?
Hoe word je bewust?
Hoe verbeter je de kwaliteit van je leven?

Het antwoord is verbinding.

In de yogalessen word je bewust van de wonderen van je lichaam. Je ervaart hoe alle weefsels, functies en systemen van het lichaam gevoed worden, tot leven komen door kosmische energieën.

Om die energieën te ontvangen moet het lichaam ademen, vocht, voedsel tot zich nemen en bewegen. Veel bewegen is goed, maar anderzijds is rust en verstilling nodig om die opgenomen energie te spreiden in het lichaam. In-spanning en ont-spanning.

Onze drukke geest heeft ook rustmomenten nodig. In stilte- meditatie en ontspanning- komt de geest tot rust en de verbinding met de kosmische energie tot stand.

Theo gebruikt technieken uit de hatha-yoga, kundalini-yoga en de kriya yoga.

We besteden veel aandacht aan goed en gemakkelijk ademen, ritmische pranayama (adembeheersing).

En gebruiken handhoudingen uit de JIn Shin Jyutsu, de Polariteitenleer en de Touch of Matrix.

Door oefeningen niet alleen fysiek te doen, maar ook energetisch te benaderen, kom je in contact met je energielichaam, je aura, het quantumveld, de kosmos.

Hoe word je bewust?

Stel je voor dat je de speler, de regisseur en de toeschouwer van je eigen levensfilm bent. Als toeschouwer kijkend naar je eigen levensfilm, zie je wat je als speler doet en hoe je als regisseur het in elkaar gezet hebt.

Word toeschouwer van de film van je leven. Zie waar je vanuit rust, verbinding leeft of juist vanuit mentale en emotionele onrust de verbinding verliest.

JIJ bent de spil waar alles om draait.

De yogalessen van anderhalf uur geven veel oefeningen, gaan over bewustwording, de weg wijzen - lopen moet jezelf- en helpen je thuis te komen in je eigen diepste wezen. Terug naar de bron van leven en liefde.

Hoe is een yoga les opgebouwd?

De les begint ontspannen. Dat kan zijn een rustige ademoefening, een losmaakoefening voor de spieren en gewrichten of een korte ontspanningsoefening.
Daarna volgen oefeningen die tot doel hebben de adem te verbeteren, het lichaam soepeler te maken en alle andere functies beter te laten werken.
Aan het einde van de les is een ontspanningsoefening van 15 minuten.

PROEFLES
Gratis proberen
AANMELDEN
14 lessen € 140,-

Gespreid betalen mogelijk (€ 50,- | € 50,- | € 40,-).

De weg naar zelfgenezing

Op een cruciaal moment in mijn leven ontmoette ik in de Kruisbergse bossen van Doetinchem Frans Middelman. Een in mijn ogen van toen oude man van 65 - ik was toen zelf 21 jaar en volgens de artsen zou ik met mijn longen m’n dertigste levensjaar niet halen.

“Als die kracht er is, wat kan dan niet gebeuren, wat kan dan niet genezen?

De AL-kracht van het leven schept en herschept immers alles.”

En nog zo’n uitspraak van Frans, een man met alleen maar lagere school:

“Als je een druppel water in de oceaan gooit, wordt, nee is die de hele oceaan.”

“Je bent Een, schep geen tweede.”

Dit inzicht werd mijn redding.

Toen ik op 19 jarige leeftijd overleed in het Eudokia ziekenhuis in Rotterdam- N, in de nacht waarvan de artsen mijn ouders verteld hadden dat ik de volgende dag niet zou halen, werd ik die nacht van de ene seconde op de andere, verlost van de helse pijn en was er alleen nog maar... Daar zijn geen woorden voor. Toch een poging: Ik , Theo bestond niet meer, geen enkele begrenzing, alleen maar gelukzaligheid. Totale energie.

Daarna werd ik ’s ochtends wakker in een skeletachtig lichaam. Na 6 weken geen eetlust en nauwelijks eten, had ik honger.

Een verpleegstertje in opleiding kwam het “sterfkamertje” binnen, zag dat ik nog leefde en vroeg of ik wilde eten. Ik bestelde 12 boterhammen.

“Theo wil eten, Theo wil eten!” Ze rende de gang door naar haar collegaatjes, waarvan er al een verdwenen was, omdat ze mijn lijden niet kon aanzien.

Daar kwam de stapel boterhammen. Toen ik de eerste hap wilde nemen, gebeurde er iets. Links boven in het kamertje verschenen twee gestalten bij het plafond. De voorste van de twee had een prachtig lichtbruin gezicht met stralende ogen, omhult met goud krullend haar. De gestalte die erachter stond was in een lang zwart gewaad gekleed en keek vorsend, streng. Ik kon de hap niet door mijn keel krijgen.

“We zijn niet meer alleen’” zei ik tegen het zustertje. En ik wees naar de gestalten. Ze zag niets.

De voorste gestalte keek achterom en omhoog naar de achterste. Die knikte en toen losten ze op.

De zuster zei: “Zal ik de boterhammen maar weer meenemen?”

“Laat maar , ik eet ze straks wel op.”

Na ongeveer een half uur begon ik te eten en... at ze alle twaalf op... en overleefde dat zonder enige klacht!

Daarna moest ik met dit kapotte aardse lichaam verder. Het is gelukt. Hoe?

Dit jaar word ik 77. De laatste vijf jaar zijn de beste van m’n leven na mijn 19-e. Hoe is dat gegaan?

De weg van zelfgenezing.

Op m’n 23-e besloot ik alle allopathische middelen te schrappen. Werd vegetariër, omarmde de natuurgeneeswijze, de homeopathie en ging zelf gifvrij voedsel verbouwen. Via Frans Middelman kwam ik in aanraking met Krishnamurti, Vimala Thakar, de Indiase filosofie, yoga.

Het duurde nog tien jaar voor ik de fysieke yoga durfde te gaan doen. Wim Nijholt uit Almelo werd m’n eerste yogaleraar en ook in de opleiding van Stichting Yoga en Vedanta was hij de docent, waar ik het meest van leerde.

In de yogalessen kan ik nu een weg wijzen. Ja, het is mijn weg, maar er zijn verworvenheden die voor ieder mens door alle eeuwen heen gelden. Ik zie yoga als een geschenk van de goden. Natuurlijk ligt in mijn lessen de nadruk op het verbinden met de Al-kracht, de scheppende energie van het leven. Alles is energie en je kunt er heel direct mee leren communiceren. Eigenlijk is dat vrij gemakkelijk.

Er is veel op mijn pad gekomen:
Hatha-yoga, kundalini yoga, kriya yoga, acupressuur, shiatsu, meditatie, touch of health, jin shin jyutsu, spirituele operaties, touch of matrix.

En na 40 jaar lesgeven als yogadocent kan ik ieder aanraden: geef je zelf de kans om van dit leven een heel mooi, gezond, bezield en gelukkig leven te maken.

Leef in dankbaarheid, je bent als mens geschapen, je had iets heel anders kunnen zijn, een kakkerlak , een worm een en ontdek dat je de kwaliteiten van het leven naar je toe kunt halen, door zelf de verbinding met de levensenergie aan te gaan. Wat ik in dit leven geleerd heb en waar ik dus een heel leven over gedaan heb, kan ik nu in betrekkelijk weinig tijd doorgeven. Laat je energie stromen, wees een heldere beek, ontdek je oneindige mogelijkheden. Heb het leven lief met alle kansen die het biedt. Het is een kwestie van doen, van afstemmen en... nogmaals het is eigenlijk heel gemakkelijk.

© 2022 Dhanwantari
CONTACT